ARAS

Večer ARAS 2023 – nominované filmy

Ve čtvrtek 23.11. v 18:00 proběhne v kině Ponrepo tradiční Večer a vyhlášení Ceny ARAS.

Večer ARAS je již tradičním každoročním setkáním všech členů asociace, na kterém se diskutuje o aktuálních tématech, která ovlivňují naši činnost a práci. Letos si o takovou pozornost řekla chystaná transformace Státního fondu kinematografie, jejíž přípravy již od počátku pečlivě sledujeme a expertně komentujeme právě s ohledem na specifika našich profesí.

Moderované debaty se zúčastní náměstek ministra kultury Michal Šašek, děkanka FAMU Andrea Slováková a expert Fondu kinematografie Přemysl Martinek. Poté se představí platforma ARTINII svou unikátní distribuční technologii.

Vrcholem večera bude vyhlášení laureáta Ceny ARAS, jímž se může stát debutant s filmem nad 30 min. Jako obvykle o vítězi ceny rozhoduje jediná porotkyně, tentokrát spisovatelka Radka Denemarková, která vybírá z dvanácti nominovaných filmů.

Letošní nominované filmy jsou: 

Citlivý člověk (režie Tomáš Klein)

á-B-C-D-é-F-H-CH-í-JONESTOWN (režie Jan Bušta)

Hranice lásky (režie Tomasz Wiński)

Brutální vedro (režie Albert Hospodářský)

Její tělo (režie Natálie Císařovská)

Bod obnovy (režie Robert Hloz)

Zešílet (režie Zuzana Piussi)

Oběť (režie Michal Blaško)

Je nalezená tím, koho hledá (režie Petr Michal)

Lidi (režie Kateř Tureček)

za jak dlouho začnou pejska pálit tlapičky když vystoupí na dálnici? (režie Anna Petruželová)

Marn, oblečena v nahotě (režie Karolína Brabcová)

Již třetí ročník setkání členů asociace, na kterém diskutujeme o aktuálních tématech, která ovlivňují naši činnost a práci. Letos si o takovou pozornost řekla chystaná transformace Státního fondu kinematografie, jejíž přípravy již od počátku pečlivě sledujeme a expertně komentujeme právě s ohledem na specifika našich profesí. Moderované debaty se zúčastní náměstek ministra kultury Michal Šašek, děkanka FAMU Andrea Slováková a expert Fondu kinematografie Přemysl Martinek. V obecné rovině chceme našim členům předestřít i způsoby, jakými můžeme do legislativního procesu zasáhnout a jaký vliv na chystané změny máme či můžeme mít.

Poté dáme slovo zástupcům platformy ARTINII, aby představili svou unikátní technologii, která může pomoci i malým projektům s malým rozpočtem distribuovat svůj film do celého světa.

K našemu večeru neodmyslitelně patří i vyhlášení laureáta Ceny ARAS, jímž se může stát debutant s filmem nad 30 min. Jako obvykle o vítězi ceny rozhoduje jediný porotce, tetnokrát je jím spisovatelka Radka Denemarková, která vybírá z 12 filmů, které prošly sítem odborného předvýběru ze všech českých debutů za loňský a letošní rok.

A samozřejmostí je i bohaté občerstvení, které by mělo podpořit přátelskou a kolegiální atmosféru celé akce, kdy se často ty důležité rozpravy mohou vést nejen na pódiu kina Ponrepo, ale i u chlebíčku či sklenky vína.

Tisková zpráva ke stažení zde.

 

Publikováno: 3. 11. 2023

ARAS

Přihlaste se k odběru novinek

Odesláním udělujete souhlas k zasílání newsletteru ze světa ARAS (elektronické OS) a souhlasíte se Zásadami. Souhlas můžete kdykoliv odvolat a máte právo na podání námitek proti provádění přímého marketingu.

zavřít