ARAS

Spolupráce s filmovými festivaly

ARAS úspěšně spolupracuje také s filmovými festivaly na různých akcích v rámci jejich industry programu pro filmové profesionály.

Mezinárodní filmová festival Karlovy Vary – V neděli 30.6. odpoledne proběhla v rámci Film Industry Fóra prezentace ARAS Posilování postavení scenáristů a režisérů (Císařské Lázně, hlavní Stage). Hosty byli předsedkyně ARAS Marta Nováková; člen ARAS, scenárista a režisér Jan Vejnar; režisérka a výtvarnice Diana Cam Van Nguyen. Záznam v prezentace najdete spolu s ostatními z bloku „Co by filmová obec chtěla, aby Rada SFKMG věděla“ na tomto odkazu

Záznamy všech ostatních diskuzí, seminářů a workshopů z Industry programu letošního festivalu najdete zde.

 

Koncem června se v Javorníku v Rychlebských horách konal festival Blacksphere, který propojuje zvyky a tradice s mezinárodní audiovizuální tvorbou. V rámci našeho pásma proběhly tři projekce filmů našich členů, doprovázené debatami: Mimi (19.6. 20:00) + Brutální vedro (20.6. 20:00)  a Tancuj Matyldo (21.6. 19:30).

 

PROBĚHLO V ROCE 2023:

V úterý 24. 10. v 17:00 se konala na britské ambasádě v Praze diskuze nazvaná „Jakou roli hraje audiovize při řešení klimatické krize?“ Tématem setkání byla novela zákona o audiovizi, konkrétně opatření na snížení emisí skleníkových plynů. Hosté představili příklady institucionalizovaných politik v oblasti greenfilmingu a diverzity v audiovizi Velké Británie a Rakouska. Hosté: Michelle Jenkins (Film London), Nina Hauser (Rakouský filmový institut) a Dietlind Rott (LAFC/Evergreen Prisma).

Další diskuse na podobné téma proběhla také na MFDF Jihlava, a to 25. 10. v 15:30. Uzavřená debata s názvem „Festival Identity“ se bude zaměřovat zejména na distribuci a festivaly.

Na MFDF Jihlava se konala také panelová debata na téma „Změny a transformace v AV institucích a jejich dopad na dokumentární film“. Hosté z České televize, Ministerstva kultury a SFKMG diskutovali o současném vývoji dokumentů v časech změn.

V rámci festivalu SERIAL KILLER proběhla v pátek 22.9. odpoledne prezentace ARAS na téma spolupráce jejích členů (konkrétně Tomáše Janáčka) s veřejnoprávní i soukromou televizí.

Na oblíbeném festivalu českých filmů FINÁLE PLZEŇ proběhla v neděli 24.9. v 16:00 diskuze se zástupcem ARAS Tomášem Pavlíčkem o jeho projektech pro TV Nova / Voyo s názvem „Od námětu až k milionové sledovanosti – průvodce na cestě spolupráce mezi tvůrci a televizí“.

Aktuální příležitosti pro vývoj filmů a seriálů ve střední Evropě – diskuse proběhla na festivalu v Karlových Varech v neděli 2.7. od 17:30 v Lázních I, více informací najdete zde. Diskuse byla zaměřená na hledání nových zdrojů na vývoj projektu.

PROBĚHLO V ROCE 2022:

Neformální setkání s herci, režiséry, mladými tvůrci, hereckými agenty, castingovými režiséry a producenty se konalo na Finále Plzeň (spolupořádané organizacemi Actorsmap a Young Academy). A také diskuze na MFDF Jihlava s tématem Současný dokument mezi společenskou kritikou a lifestylem.

Kompletní informace o těchto i jiných našich akcích můžete dostávat díky našemu newsletteru – přihlaste se zde k jeho odběru.

Publikováno: 7. 6. 2024

ARAS

Přihlaste se k odběru novinek

Odesláním udělujete souhlas k zasílání newsletteru ze světa ARAS (elektronické OS) a souhlasíte se Zásadami. Souhlas můžete kdykoliv odvolat a máte právo na podání námitek proti provádění přímého marketingu.

zavřít