ARAS

Spolupráce s filmovými festivaly

ARAS úspěšně spolupracuje také s filmovými festivaly na různých akcích v rámci jejich industry programu pro filmové profesionály.

PROBĚHLO:

V úterý 24. 10. v 17:00 se konala na britské ambasádě v Praze diskuze nazvaná „Jakou roli hraje audiovize při řešení klimatické krize?“ Tématem setkání byla novela zákona o audiovizi, konkrétně opatření na snížení emisí skleníkových plynů. Hosté představili příklady institucionalizovaných politik v oblasti greenfilmingu a diverzity v audiovizi Velké Británie a Rakouska. Hosté: Michelle Jenkins (Film London), Nina Hauser (Rakouský filmový institut) a Dietlind Rott (LAFC/Evergreen Prisma).

Další diskuse na podobné téma proběhla také na MFDF Jihlava, a to 25. 10. v 15:30. Uzavřená debata s názvem „Festival Identity“ se bude zaměřovat zejména na distribuci a festivaly.

Na MFDF Jihlava se konala také panelová debata na téma „Změny a transformace v AV institucích a jejich dopad na dokumentární film“. Hosté z České televize, Ministerstva kultury a SFKMG diskutovali o současném vývoji dokumentů v časech změn.

SERIAL KILLER (19. — 24. 9. 2023) 
V rámci festivalu Serial Killer proběhla prezentace ARAS na téma spolupráce jejích členů (konkrétně Tomáše Janáčka) s veřejnoprávní i soukromou televizí.
Pátek 22.9.丨16:55 – 17:15丨Divadlo na Orlí, Brno

Asociation of Czech Film Directors, Screenwriters and Script Editors (ARAS) on their relation towards broadcasters, both public and private ones. What topics are they dealing with and what issues do they face? Veškerý industry program TV Days je v anglickém jazyce. Přístup mají pouze držitelé TV Days akreditací. Pokud o akreditaci budete mít zájem a jste naším členem, může vám ARAS poskytnout díky festivalu unikátní slevu.
Více najdete zde.  náš program pak na zde.

FINÁLE PLZEŇ (22. —  27. 9. 2023) 
Na oblíbeném festivalu českých filmů proběhne  diskuze se zástupcem ARAS Tomášem Pavlíčkem o jeho projektech pro TV Nova / Voyo s názvem „Od námětu až k milionové sledovanosti – průvodce na cestě spolupráce mezi tvůrci a televizí“. Neděle 24.9.丨16:00 – 17:30丨Zahrada Měšťanské besedy, Plzeň

TV Nova a Voyo, ARAS a festival Finále Plzeň zvou k první společné diskuzi, ve které nastíní průběh spolupráce autorů a tvůrců (scenáristů, režisérů) s kreativními producenty a dalšími profesemi v televizích. Probereme všechny možné varianty takové spolupráce, jednotlivé etapy vývoje pořadu a ostatní procesy. Režisér a scenárista Tomáš Pavlíček v rozhovoru s kreativní producentkou TV Nova a Voyo Lenkou Szántó poodhalí zákulisí toho, jak vznikají divácky oblíbené seriály na TV Nova. Jak může fungovat spolupráce s jedničkou na trhu? Co se chystá nového ve světě Voyo Originálů? Co za témata Voyo poptává?

Přístupné pro hosty s akreditací Host, Press, Film student. Více o industry programu najdete zde.

Aktuální příležitosti pro vývoj filmů a seriálů ve střední Evropě – diskuse proběhla na festivalu v Karlových Varech v neděli 2.7. od 17:30 v Lázních I, více informací najdete zde. Diskuse byla zaměřená na hledání nových zdrojů na vývoj projektu.

V roce 2022 proběhlo neformální setkání s herci, režiséry, mladými tvůrci, hereckými agenty, castingovými režiséry a producenty na Finále Plzeň (spolupořádané organizacemi Actorsmap a Young Academy). A také diskuze na MFDF Jihlava s tématem Současný dokument mezi společenskou kritikou a lifestylem.

Kompletní informace o těchto i jiných našich akcích můžete dostávat díky našemu newsletteru – přihlaste se zde k jeho odběru.

Publikováno: 10. 11. 2023

ARAS

Přihlaste se k odběru novinek

Odesláním udělujete souhlas k zasílání newsletteru ze světa ARAS (elektronické OS) a souhlasíte se Zásadami. Souhlas můžete kdykoliv odvolat a máte právo na podání námitek proti provádění přímého marketingu.

zavřít