ARAS

Státní fond kinematografie zveřejnil novou Krátkodobou koncepci

V koncepci prošla i změna ohledně Výzva pro Vývoj první verze scénáře, kterou inicioval ARAS. Tato výzva bude od příštího roku nově vyhlášena ve dvou termínech a zároveň bude navýšena celková alokace oproti předchozím letům o 500 tis. Kč.

ARAS upozornil, že rozdělení na dvě výzvy umožní autorům lépe načasovat projekty a odevzdávat je v ideální fázi připravenosti, pokud budou moci žádat ve dvou termínech. „Rada vnímá dlouhodobě výzvu na vývoj první verze scénáře jako zásadně důležitou pro kreativní rozvoj české kinematografie, a proto se rozhodla přistoupit k této změně ve snaze více podpořit možnosti individuálních scenáristů získat dotaci,“ komentovala Rada.

Záznam prezentaci předsedkyně Rady Heleny Bendové a ředitelky Fondu Heleny Bezděk Fraňkové, která proběhla živě v pražském kině Světozor, si můžete pustit zde.

Další informace a Koncepce ke stažení zde.

 

Publikováno: 4. 10. 2023

ARAS

Přihlaste se k odběru novinek

Odesláním udělujete souhlas k zasílání newsletteru ze světa ARAS (elektronické OS) a souhlasíte se Zásadami. Souhlas můžete kdykoliv odvolat a máte právo na podání námitek proti provádění přímého marketingu.

zavřít