ARAS

Cena ARAS udělena

Ve čtvrtek 20.10.2022 byl v rámci Večera ARAS vyhlášen vítěz letošní Ceny ARAS za výrazný debut nad 30 minut. Porotce Tomáš Glanc ze záznamu oznámil, že cenu udělil filmu studenta FAMO Jana Daniela Za pár hodin zítra. Kvůli nemoci ho zastoupil a cenu převzal kameraman snímku Kryštof Tichý. Gratulujeme!

Hlavní částí Večera ARAS byly tři diskusní bloky na podobná témata:

Jiří Srstka a Jan Barták z agentury DILIA poreferovali o aktuálně probíhající novelizaci autorského zákona a vypíchli některé pikantérie či kontroverzní momenty předložené (a Sněmovnou již schválené) právní úpravy.

Právník Ivan David pro nás připravil vzorové pro-autorské smlouvy, které podrobně okomentoval a zodpověděl i zvídavé dotazy z publika (v listopadu bude následovat jeho ještě podrobnější přednáška na toto téma na FAMU, budete informováni).

S předsedou představenstva APA Vráťou Šlajerem jsme pak společně členstvu představili vizi společného memoranda mezi našimi asociacemi, na němž průběžně pracujeme.

Součástí večera byla i Valná hromada naší asociace, kde jsme úspěšně schválili všechny potřebné dokumenty mezi jinými i dodatek našich stanov – zavedení sekce „čekatel“ pro čerstvé absolventy filmový škol. Děkujeme všem za účast či zaslání plné moci a za konstruktivní přístup.

Záznam Večera ARAS a předávání Ceny ARAS 2022 najdete zde https://youtu.be/otipmkwJodQ.

Publikováno: 22. 10. 2022

ARAS

Přihlaste se k odběru novinek

Odesláním udělujete souhlas k zasílání newsletteru ze světa ARAS (elektronické OS) a souhlasíte se Zásadami. Souhlas můžete kdykoliv odvolat a máte právo na podání námitek proti provádění přímého marketingu.

zavřít