ARAS

nový cyklus projekcí ARAS PROVOKACE

Srdečně vás zveme na nový cyklus ARAS PROVOKACE do Edison Filmhub. Jednou měsíčně budeme uvádět výrazné autorské filmy, které rezonovaly v posledních letech na největších světových festivalech. Po projekci povede Tomasz Wiński s Markem Čermákem a pozvanými hosty debatu o filmu. Cílem cyklu je vyprovokování diskuze o současném autorském filmu – o odvážných tématech, radikální formě, osobním filmovém jazyku a o tom, co chybí v českých filmech. Cyklus navazuje na myšlenku z manifestu Nové České Intimity, který Tomasz Wiński publikoval letos před festivalem v Karlových Varech: „Potřebujeme vyvolat vášnivou a upřímnou debatu o kinematografii, která jí dá impuls k odvážnému hledání nových forem. Poplácávání se po ramenou a pomlouvaní za zády tu situaci a atmosféru vzniku filmů nezlepší. Musíme se začít bavit o filmech bez falešné korektnosti, která způsobuje to, že přestáváme být upřímní a osobní. Začínáme být paušálně „slušní” a nezajímaví, ale hlavně neautentičtí. Chybí upřímný dialog. Musíme se v těch filmech a díky těm filmům začít upřímně bavit o tom, co je pro nás to nejpodstatnější.”

První projekce cyklu ARAS PROVOKACE se uskuteční v Edison Filmhub ve čtvrtek 6. října v 19:00 – v rámci přehlídky Be2Can, uvedeme film BLÍZKO (Close) Lukase Dhonta. Členové ARAS mají na všechny projekce pásma zvýhodněné vstupné za 100Kč. Prokázat se můžete na pokladně členskou průkazkou, v případě že jí ještě nemáte, uveďte prosím svoje jméno.

 

Plán projekcí do konce roku:
čtvrtek 6. října – Close – režie Lukas Dhont
středa 2. listopadu – Synonyma – režie Nadav Lapid
pátek 2. prosince – Poslední večery na Zemi – režie Bi Gan

kompletní informace o filmech a programu najdete brzo na https://edisonfilmhub.cz/akce/aras-provokace

Budeme se na vás těšit.

Publikováno: 30. 9. 2022

ARAS

Přihlaste se k odběru novinek

Odesláním udělujete souhlas k zasílání newsletteru ze světa ARAS (elektronické OS) a souhlasíte se Zásadami. Souhlas můžete kdykoliv odvolat a máte právo na podání námitek proti provádění přímého marketingu.

zavřít